Får man tilskud til psykologbehandling i Danmark?

Ikke alle kan få tilskud til psykolog i Danmark, man skal opfylde nogle krav for at kunne få tilskud. Man skal simpelthen være syg nok, og lide af specifikke psykiske problemer.
Du kan dermed kun få tilskud hvis du får en henvisning til psykolog fra din læge, så han kan vurdere om du har behov for en behandling. Hvis du eks. lider af angst som er en af de lidelser der giver ret til en henvisning, så kommer du til en samtale ned din læge, hvor du derved udfylder et spørgeskema som viser i hvor høj grad din angst har ramt dig. Du kan finde spørgeskemaerne som tester dig for angst, depression og stress her.

Giver sygeforsikring Danmark tilskud til psykolog?

Ja, hvis du er medlem af sygeforsikring Danmark, så kan du godt for tilskud til psykolog. Der bliver endda klaret automatisk, så psykologen selv sender “blanketten” til sygeforsikring Danmark, så du derved får noget af beløbet refunderet.

Hvis du vil se hvor meget tilskud de giver, kan du følge dette link.

Som eksempel, vil man sammen med offentlig tilskud også få 100 kr af sygesikring Danmark. Hvis man ikke får offentlig tilskud, vil man få 200 kr dækket. Hvis man får offentlig tilskud, vil man få 100 kr dækket.
Sygesikring Danmark giver desuden også tilskud til akupunktur, det kræver dog at akupunktøren er RAB registreret.
Kan du se via dette link

Kan studerende få psykologhjælp?

Ja, det er muligt som studerende at få psykologhjælp, hvis du er fyldt 18 og får en henvisning fra din læge. Er du studerende på en lang eller mellemlang videregående uddannelse kan du kontakte Studenterrådgivningen, der tilbyder gratis rådgivning og psykologhjælp til studerende. Udover psykologer er der på Studenterrådgivningen ligeledes ansat socialrådgivere og psykiatere. Linket kan findes her

Hvem kan få tilskud til behandling?

Som nævnt tidligere, er det ikke alle der kan få en henvisning til psykolog og du skal derfor opfylde nogle kriterier for at få en henvisning. 

Hvis man skal have tilskud i Danmark skal man:

 • røveri-, volds- og voldtægtsofre.
 • trafik- og ulykkesofre.
 • pårørende til alvorligt psykisk syge personer.
 • personer ramt af alvorligt invaliderende sygdom.
 • pårørende til personer ramt af en alvorligt invaliderende sygdom.
 • pårørende ved dødsfald.
 • personer, der har forsøgt selvmord.
 • kvinder, der, som følge af misdannelser eller lignende ved barnet, får foretaget provokeret abort efter 12. graviditetsuge.
 • personer, der inden det fyldte 18. år har været udsat for incest eller andre seksuelle overgreb.
 • personer med let til moderat depression fra 18 år.
 • personer med let til moderat angstlidelse, herunder let til moderat OCD mellem 18 og 38 år.

Hvor meget tilskud får man?

En henvisning giver ret til max. 12 samtaler, dog kan let til moderat depressive og angste opnå op til 2 x 12 samtaler efter henvisning fra egen læge.

Hvad koster en psykolog efter tilskuddet?

Tilskuddet svarer til 60 procent af den betaling, psykologen skal have. Det vil sige, at du selv skal betale de sidste 40 procent, der svarer til 383 kroner for første konsultation og 319 kroner for de opfølgende konsultationer.

Er du medlem af sygeforsikring Danmark, så kan du udover tilskuddet også få hjælp fra dem, hvor du får 100 kr efter hver konsultation. Du kan læse mere længere oppe i artiklen.

Hvordan får man en henvisning til psykolog?

Du kan ikke automatisk få en henvisning, hvis du har været udsat for en eller flere af de anførte hændelser. Din læge skal skønne, at du befinder dig i en krise, som er udløst af det, du har været udsat for.

Er det muligt at skifte psykolog efter man er begyndt?

Ja, det er muligt at skifte psykolog. Faktisk så vil det være et stort klap på skuldrede, hvis du beslutter dog for at skifte. Det er yderst vigtigt at du går ved en psykolog, som du stoler på og som du føler dig tryg hos.

Kilde:
http://www.psykologeridanmark.dk/Home/Psykologens%20arbejde/Praktiserende%20psykolog/Offentlige%20tilskudsordninger
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/04/04/04143040.htm

http://www.sygeforsikring.dk/