Hvis man har det dårligt, og går med følelsen at de måske er en psykisk sygdom så er det en god ide at få foretaget et test. Vi prøver her at samle en top 10 over de bedste teste indenfor angst, stress og depression.

De forskellige teste går ind og måler, hvordan dine symptomer er, samt hvilke følelser du bære rundt på:

Fysiske og følelsesmæssige – Det fysiske omfatter hovedpine, mavepine, kvalme, diarré, overdreven sveden, åndenød, svimmelhed eller besvimelse. De følelsesmæssige ligger indenfor pludselig intens frygt, åndedrætsbesvær, og ekstrem ubehag

Indre tanker – Omfatter frygt for fiasko, følelser af utilstrækkelighed, selvbebrejdelse, negative tanker, frustration og følelsen af at andre er bedre.

Adfærdsmæssige – Koncentrationsbesvær, følelsen af tomhed, forvirret samt svært ved at holde styr på ting.

Følelsesmæssig – lavt selvværd, depression, vrede og en følelse af håbløshed.

 


 

1) Sundhed – Angst – Find testen her

psykometrisk test ved angst

Dette er Psykometrisk test ved angst som er lavet af sundhed.dk. Testen går ind og gennemgår de symptomer du har, og ud fra dette giver den en score. Ud fra den score kan man så se hvor højt dit angst niveau ligger på, og om man derved har lidelsen.

 


 

2) Calmclinic – Angst – Find testen her

https://www.calmclinic.com/anxiety-test/

Er en rigtigt god test, dog ser deres side ud til at være gået ned. Så vi har stadig den med på listen, hvis nu det kun er midlertidigt.

 


 

3) Center for stress – Stress – Find testen her

angst test fra center for stress

Center for stress har lavet et dokument, hvor man går igennem en rækker spørgsmål i en måned, og ud fra dette kan man måle en stress niveau. Testen er god da man løbende kan følge ens symptomer, og med et logbog kan man også få skrevet det ned.

 


 

4) Fra stress til trivsel – Stress – Find testen her

hvad ved du om stress test

Hvad ved du egentlig om stress? Frastresstiltrivsel har lavet en test, hvor du kan teste dig selv på din viden.

 


 

5) Netdoktor – Depression – Find testen her

billede af depressionstest

Netdoktor har lavet en test mod depression, hvor man udfylder 12 spørgsmål og derudfra får et resultat. Hvis resultatet er over 25 kan man ifølge testen have en depression. Anbefaler dog kun at testen bliver brugt som indikator, da man ikke kan se meget ud fra 12 spørgsmål.

Testen inderholder f. eks spørgsmålene.

  • Har du følt, at du manglede energi og kræfter?
  • Har du manglet interesse for dine daglige gøremål?

Hvilket mange nok kan nikke genkendende til, når vintermånederne indtræffer. Er derfor også vigtigt at du tager spørgeskemaerne for hvad de er, og hvis du er i tvivl så søg professionel hjælp enten ved din læge eller psykiater.

 


 

6) Psykiatrisk sygehus – Depression – Find testen her

depressions skema

Psykiatrisk sygehus i Frederiksborg amt, har udviklet et spørgeskema på 10 spørgsmål som du kan hente som pdf. Her udregner man selv sit resultat, og de giver også en forklaring på hvordan resultatet udregnes.


 

7) Hamilton 17 – Depression – Find testen her

hamilton 17 depression test

Hamilton 17 består af en række spørgsmål (17) som går ind og spørger til de symptomer og tegn man kan føle ved en depression. Her er det observatøren og ikke patienten, som vurderer den enkelte person. Dette kan både have fordele og ulemper da undersøgelsen bygger på et skøn som undersøgeren gør, og hvis man ikke kender til sygdommen, kan man hurtigt misforstå symptomer.

Testen indeholder også spørgsmål som observatøren, selv har svært ved at vurdere, hvilket er spørgsmål om vægttab og søvnforstyrrelser. Testen tager max 30 min, dog skal man have et fast tidspunkt hvor testen tages, så der ikke kommer variation tidsmæssigt. Kilde: Hamilton 17, depressionsskala, www.sundhed.dk

Skriv gerne i kommentarfeltet, hvis du kender til en god test, som vi ikke har fået med.


 

Bør jeg finde en behandler?

Hvis du har taget testen, og testen viser at du godt kan have en psykisk sygdom, så er det vigtigt at du søger hjælp. Hos oakwell.dk kan du udfylde de symptomer du føler, så bliver dine symptomer sendt videre til behandlere som har specialiseret i netop de symptomer du føler.
Er du i tvivl om hvad du fejler, bør du tage til lægen, så han kan være med til at vurdere hvilken behandlingsform der er bedst.