En af de psykiske grunde til impotens er en stresset hverdag, og især hvis du i din stressede periode også døjer med depression og angst.

Stress er en naturlig del af hverdagen, og er noget vi altid har haft lige siden vi boede i huler. Ingen kan undgå at opleve stress, hvor vores kroppe er designet til at føle stress og reagerer på det. Grunden til vi oplever stress er så vi undgår fare, og holde os vågne, når der opstår farlige situationer. 

Dog kan vedvarende stress have uheldige konsekvenser for kroppen, hvor kroppen kommer med nogle symptomer som skyldes denne stresspåvirkning. Derved vil mange opleve impotens og manglende rejsning. 

Erektil dysfunktion ses hyppigere hos mænd med diabetes mellitus, forhøjet blodtryk og forhøjet kolesteroltal. Endvidere ses det med øget hyppighed hos rygere og hos mænd med stort alkoholforbrug.

Hvorfor får man erektil dysfunktion?

 • Den hyppigste årsag til svigt  af rejsningsformåen er dårligt kredsløb til penis, nemlig åreforkalkning. Den er ansvarlig for problemet hos ca. 65% af patienterne.
 • Psykiske lidelser (depression, stress og angst)
 • Følger efter operation i det lille bækken (operation af blærehalskirtlen, tyktarm/endetarm),
 • Nervelidelser (dissemineret sklerose).

Hvordan kan eksterne påvirkninger give erektil dysfunktion?

Der findes mange eksterne påvirkninger, som kan give fysiske symptomer. Eks. er stress kroppens reaktion på eksterne ændringer, der kræver, at du enten reagere eller laver en handling. Det er kroppens måde at fortælle at, nu er der brug for at blive handlet.
Din krop reagerer på disse ændringer med fysiske, mentale og følelsesmæssige reaktioner. Vi har alle vores egen måde at håndtere forandringer, så derfor kan årsagerne til stress også være forskellige.

Der kan være mange årsager til langvarig stress, her kan du se nogle eksempler: 

 • En nær er død
 • Konfrontationer
 • Skilsmisser og ægteskab
 • Tidsfrister på job eller i fritiden
 • Juridiske problemer
 • Mistet job eller problemer på arbejdet
 • Skilsmisse
 • Nyt job
 • Pensionering
 • Problemer med penge
 • Sygdomme for dig eller ved en nær
 • Familie

Når du oplever en af disse livsstils forandringer, tror din krop at det er farligt og derfor gør din krop sig klar på enten at kæmpe eller flygte. Dog kan man oftest i en skilsmisse hverken slås eller løbe, så oplevelsen kan derfor sætte sig i kroppen som en psykisk lidelse.

Psykiske lidelser og impotens

Impotens bliver mere almindeligt jo ælde man bliver, og de fleste mænd vil opleve det på et tidspunkt. Hvis man oplever det i lang tid, og nærmest kronisk så er det her alarmklokkerne skal lyde, og så er der brug for at søge hjælp. I de fleste tilfælde er det muligt at finde frem til årsagen og derved behandle årsagen.

Kan stress og angst give impotens?

Ja, stress og angst ligger hånd i hånd med Impotens, og kan i mange tilfælde være den direkte årsag til lidelsen. Udover impotens giver kan stress og angst også give forhøjet blodtryk og kolesterol, som også er en stor faktor der kan forsage manglende potens. Desværre, det er en ond cirkel, hvor impotens kan give en mand yderligere stress og angst, som kan medføre yderligere potensproblemer.

Hvordan behandles psykisk impotens?

Der findes en række effektive behandlingsmuligeder som du kan benytte, og hvis du indtaster dine symptomer i vores system vil du automatisk blive kontaktet af relevante behandlere som giver dig et tilbud på en behandling.

Du kan her se en række behandlingsmuligheder for impotens:

Medicinsk behandling:

Det er muligt at få en medicinsk behandling for impotens, hvor der findes forskellige mærker. Her skal du tale med din læge, og sammen med han finde en passende behandling.

Naturmedicin:

Der findes en rækker midler indenfor naturmedicin som hævder at være stress nedsættende, om de virker er op til dig. Samtidig er der også midler der siger at de er effektive mod impotens. Reglerne er ikke så skrappe indenfor markedsføring af naturmedicin, så husk at vær påpasselig hvis det er noget du overvejer at købe.

Behandling med akupunktur:

Der findes en række behandlingsmetoder indenfor akupunktur, hvis du gerne vil have øget din potens. Du vil her tage en snak med behandleren og sammen finde årsagen, og derved starte behandlingen at de grundlæggende årsager.

Psykologisk behandling:

Skyldes Erektil dysfunktion noget psykologisk fra eksterne påvirkninger, er en psykolog rigtig god til at finde årsagen og give dig værktøjer så du både får det bedre psykologisk, men også fysisk. Mange psykiske lidelser som stress, depression og angst giver fysiske symptomer som du derved også vil få hjælp for.

Hypnose:

Med hypnose kan man finde frem til årsagen hvis der er en psykologisk årsag, og derved prøve at løse denne. Dette er meget effektivt hvis det er stress og en presset hverdag der bære skylden for den manglende potens. Man forsøger med hypnose at tale til din underbevidsthed, og man kan her på en anden måde finde frem til årsagerne. Dette gøres ved at få dig i en næsten sovende tilstand, hvor du derfor er mere modtagelig.

Hvad kan du ellers gøre?

 • Reducer dit kolesteroltal: Hvis du sænker dit kolesteroltal vil du få bedre blodgennemstrømning, opbygningen af kolesterol i årerne og arterier blokerer arterie væggene, og det kan reducere blødstrømmen til penis massivt.
 • Stoffer: Stoffer har vist sig at være en hyppig årsag for impotens.
 • Hold op med at ryge: Nikotin kan resultere i at der kommer 50% mindre blodstrøm til penis.

 

 

 

Kilde:

Seksuelle problemer og impotenshypnosebehandling mod impotens

http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/impotens.htm