Det har længe været vist, at mennesker og hunde har et helt særligt bånd. Der har altid været kærlighed imellem mennesker og hunde, og over hele verden har mennesker en særlig plads i hjertet til deres hunde. Hunde er både betragtet som kæledyr og hjælpedyr. Som kæledyr giver hunden selskab, hygge og sjove stunder. Som hjælpedyr giver hunden den støtte, som mennesket har brug for i dagligdagen. Dette kan være mange ting, da hunden stort set kan trænes til alt. Hunden bruges også som en hjælp til depressionsramte mennesker, da dens imødekommenhed kan opmuntre de fleste. Det er derfor også ved at blive en almen praksis at have hundebesøg på plejehjem.

Menneskets bedste ven

Der er en grund til, at hunden kaldes for menneskets bedste ven. Hunden er et intelligent og trofast dyr, som er kendt for at ofre sig for dens ejer. Tænk, for eksempel, på førerhundene som vier deres liv til at hjælpe deres blinde ejere med at kunne klare dagligdagen.

Det samme kan siges om redningshunde, som står klar til at redde mennesker, så snart der er brug for dem. I dag træner man endda hunde til at hoppe i havet fra en helikopter for at redde menneskeliv. Hunden kan finde offeret og holde vedkommende oppe i vandet, indtil redningskorpset ankommer. Kærligheden imellem mennesker og hunde går begge veje. Mens hunden er klar til at ofre sig for dens ejer, er hundeejeren utrolig beskyttende overfor sin hund. Hunden er set som mere end et kæledyr – den betragtes nærmere som en ven.

Hunde og børn

Der er ingen ende på historier om fantastiske hunde, som har formået at redde deres ejere. Overalt hører man historier om hunde, som har tilkaldt hjælp efter, at ejeren er kommet i livsfare. Man hører ligeledes historier om, hvordan hunde har passet på børnene i familien eller forsvaret hjemmet. Med nutidens teknologi kan man komme et skridt nærmere på, at finde ud af hvor langt kærligheden imellem mennesker og hunde strækker sig.

Dette har blandt andet resulteret i undersøgelser, som viser at en kvindes barn og hund udvikler samme mønstre i den hjerneaktivitet, som hører til de følelser, som opstår, når man bliver belønnet. Dette hentyder, at mennesket interagerer på samme måde med sin hund, som med sine børn. Set i det lys er ingen tvivl om, at der er en helt særlig kærlighed imellem mennesker og hunde.